Nachtlenzen

DreamLite MC nachtlenzen worden speciaal geleverd voor myopie management en hebben mogelijk een remmende werking op ontwikkeling van bijziendheid, met het doel om hoge bijziendheid – en de bijbehorende zichtproblemen – op latere leeftijd te voorkomen. Het voordeel van DreamLite MC nachtlenzen is dat ze alleen     ’s nachts tijdens het slapen worden gedragen. Overdag kun je dan vrijuit rennen, sporten of zwemmen zonder een bril of contactlenzen.

Hoe werkt het?

DreamLite MC nachtlenzen worden speciaal geleverd voor myopie management. Ze werken als een soort beugel voor je oog. De speciale vorm van de lens maakt het hoornvlies ’s nachts als je slaapt heel subtiel iets platter. Dit corrigeert je oogfout waardoor je overdag zonder je lenzen in gewoon scherp ziet. 

Gebruik

Voor maximale werking is het van belang dat de DreamLite MC lens elke nacht gedragen wordt. DreamLite MC nachtlenzen zijn gemaakt van een hoog zuurstof doorlatend materiaal. De lenzen gaan maar liefst een jaar lang mee. De lenzen moeten elk jaar te vervangen worden.

Veiligheid

Het dragen van contactlenzen brengt een mogelijk risico van een infectie met zich mee. Volg daarom altijd het advies van de specialist op en ga op de juiste manier met lenzen om. Lenzen mogen bijvoorbeeld nooit gereinigd worden met water of speeksel, hier zitten bacteriën die schadelijk kunnen zijn voor het oog. Zorg er dus altijd voor dat je de juiste lenzenvloeistof bij de hand hebt. Was voor het inzetten van lenzen altijd je handen grondig met milde zeep. Vermijd zeep die lanoline, crèmes en of parfums bevat. Spoel je handen goed af met water en droog ze af met een schone, pluisvrije theedoek. Doe je lenzen niet in bij geïrriteerde ogen. Zie voor alle informatie over hoe lenzen goed te reinigen, bewaren en te gebruiken de handleiding. Deze is te verkrijgen bij de specialist. De specialist werkt volgens een protocol en zorgt dat je goed geïnformeerd wordt en je ogen regelmatig gecontroleerd worden. Om te bevestigen dat beide partijen de veiligheidsvoorschriften zullen opvolgen, zal de specialist je vragen om een lens-overeenkomst te tekenen.