Zachte myopie contactlens

Werking

Als je bijziend bent en een goed corrigerende bril of contactlenzen draagt, dan worden de centrale lichtstralen die het oog binnenkomen als brandpunt op het netvlies afgebeeld. De perifere lichtstralen worden dan juist niet op, maar achter het netvlies gebracht. Deze brandpunten achter het netvlies geven het oog een prikkel om daarnaartoe te groeien, waardoor het oog dus langer en meer bijziend wordt. Met een bril en ‘gewone’ contactlenzen kan myopie niet geremd worden.

De myopielens is een zachte contactlens die speciaal ontwikkeld is voor het beheersen van de groei van het oog. Deze lens heeft een uniek profiel, waarbij het kijken in de verte centraal gecorrigeerd wordt. Om het centrale deel zit een ring. Deze ring zorgt ervoor dat de perifere brandpunten niet achter het netvlies terechtkomen, maar vóór het netvlies. Hierdoor neemt de prikkel van het oog af om naar de                                                                                                                     verder weg gelegen perifere brandpunten te groeien. Het oog heeft minder de neiging tot groeien.

De zachte myopielens word in verschillende soorten geleverd:

  • Daglenzen (iedere dag nieuwe contactlenzen)
  • Maandlenzen (ieder maand nieuwe contactlenzen)

 Er geldt geen minimumleeftijd voor het dragen van contactlenzen. Zelf de lenzen in kunnen doen is belangrijk. Andere voorwaarden zijn dat uw kind de verantwoordelijkheid aan kan om de lenzen regelmatig te dragen, op tijd te verwijderen en, indien van toepassing, goed schoon te houden.